Copil de 10 ani internat în stare gravă, după ce a fost bătut de tată. Bărbatul, reținut inițial, este acum cercetat în libertate

Data actualizării: Data publicării:
copil suparat
Vânzarea sau cumpărarea unui copil, prin ocolirea procedurii de adopţie, ar putea fi pedepsită cu până la 7 ani de închisoare FOTO: Getty Images

Un băiat de 10 ani, din Galaţi, a fost internat în spital, în stare gravă, după ce a fost bătut de tatăl lui. Acesta este acuzat de rele tratamente aplicate minorului și violență domestică și inițial a fost reţinut, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu prezintă un pericol social.

Poliţiştii au aflat de acest caz după ce copilul a ajuns la Spitalul de Copii din Galați, cu leziuni pe tot corpul, dar cele mai severe la cap și față, potrivit presei locale.

În urma anchetei, angajații de la Protecția Copilului au stabilit că părinţii copilului sunt divorţaţi şi, deşi instanţa l-a încredinţat pe băiat mamei, aceasta nu s-a implicat în creşterea lui. Băiatul se afla la tatăl său şi avea o relaţie foarte apropiată cu bunica paternă, cea care-l îngrijea, însă, la un moment dat, tatăl i-ar fi interzis fiului să mai aibă vreo legătură cu bunica, ceea ce l-a afectat mult pe copil.

„Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel, încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi şi din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei. Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului monitorizează cazul şi ar putea începe procedurile legale de decădere din drepturile părinteşti a tatălui violent, având în vedere că nu este prima dată când l-a bătut.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri