Cum se va desfășura școala la toamnă

Data publicării:
FOTO by Brendon Thorne Getty Images scoala online
FOTO: by Brendon Thorne/Getty Images

De la toamnă, școala s-ar putea desfășura în regim hibrid, adică sistemul clasic va fi completat de învățământul online, mai ales în mediul urban, spune vicepremierul Raluca Turcan care conduce o comisie interministerială dedicată acestui scop.

Raluca Turcan: "Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP. 

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări - dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare - acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid - 50% școală fizică 50% școală online - a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți".

Declarația integrală a vicepremierului va putea fi urmărită integral sâmbătă, de la ora 14.00, la emisiunea "În fața ta".

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri