Cum se vede din spațiu uriașa pană de curent din Ucraina

Data publicării:
cum se vede blackout-ul Ucrainei din satelit
Imaginile din satelit arată amploarea blackout-ului din Ucraina. Foto: NASA Worldview

NASA a publicat imagini din satelit care arată cum se vede, efectiv, din spațiu, blackout-ul de pe întreg teritoriul ucrainean, în urma atacurilor rusești din ultimele zile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, informează CNN.

„Imaginile din satelite arată cât de mult a afectat Rusia infrastructra Ucrainei”, arată CNN.

Astfel, din imaginile din satelit, se observă că întregul teritoriul ucrainean este, practic, învăluit în beznă, comparativ cu statele vecine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zilele trecute, șeful Ukrenergo, operatorul național al rețelei energetice a Ucrainei a declarat că atacurile cu rachete ale Rusiei au provocat  pagube „colosale” asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

„Acesta a fost cel mai mare atac, cel mai mare din istorie. Peste 100 de rachete au fost lansate. Țintele lor au fost facilitățile sistemului energetic, cu precădere substațiile Ukrenergo și termocentralele care produc energie pentru consumatorii ucraineni”, a spus Volodimir Kudrițki, șeful Ukrenergo.

„Ca să înțelegeți magnitudinea acestor atacuri și cu ce ne confruntăm în prezent, aproape toate sursele generatoare de curent și căldură ale principalelor centrale electrice au fost afectate de atacurile cu rachete. Aproape că nu există vreo stație de transformare a Ukrenergo care să fi rămas intactă. Practic, fiecare stație de transformare importantă a fost lovită cel puțin o dată, unele fiind lovite de trei, cinci sau chiar de opt ori”, a precizat oficialul ucrainean.

 

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri