De ce este săpunul eficient în lupta împotriva infecției cu coronavirus. Explicațiile unui medic de la Institutul Matei Balș

Data actualizării: Data publicării:
sapun

Folosirea săpunului din abundență este una dintre recomandările autorităților și a medicilor, pentru a ne feri de infecția cu noul coronavirus. Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș a explicat, într-o intervenție telefonică la Digi24, de ce săpunul este atât de eficient împotriva COVID-19.

Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș: "Săpunul dintotdeauna a omorât bacterii, virusuri și microorganisme. Și nu am vorbit numai acum de spălatul pe mâini, ci în fiecare zi a anului, indiferent că vorbeam de toxiinfecții sau gripă. Orice microorganism sau cele mai multe microorganisme cunoscute sunt omorâte prin spălatul cu săpun, sigur, cu săpun din abundență. Soluțiile dezinfectante sunt utile pentru suprafețe sau în momentul în care nu am săpun la îndemână. Dacă sunt într-un mijloc de transport folosesc o soluție dezinfectantă până ajung acasă. Altfel, săpunul a fost dintotdeauna pe primul loc când vorbim de microorganisme".

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri