Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România

Data actualizării: Data publicării:
detaliu coronavirus Covid-19 reprezentare grafica
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS-CoV2 Foto: Profimedia

Autoritățile au confirmat două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au anunțat cele două noi cazuri într-o conferință de presă susținută la MAI.

Cele două persoane s-au întors în țară din Italia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sinteza declarațiilor:

Raed Arafat: Avem încă două noi cazuri de coronavirus.

Nelu Tătaru: Primul caz - un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

La Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus, continuă anchetele epidemiologice.

Primul caz de coronavirus în România, confirmat miercuri seară

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri