Alexandru Rafila: Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați

Data publicării:
Alexandru Rafila la o ședință.
Alexandru Rafila spune că școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Foto: Inquam Photos / George Călin

Profesorul Alexandru Rafila a spus vineri seara la Digi24 că școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Astfel s-ar atinge două obiective în opinia medicului - unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. „Dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică”, a adăugat medicul.

„A fost astăzi ședința asta la Guvern legată de reînceperea școlilor și s-a discutat foarte mult. Copiii vaccinați, nevaccinați... sunt avantajați, dezavantajați... Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați, mai ales că până la vârsta de 12 ani în mod evident ei nu se pot vaccina, chiar dacă părinții lor ar dori acest lucru”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Rafila: Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați

„Cred că mesajul pe care trebuie să îl transmitem este următorul: școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Asta este de fapt protecția maximă și responsabilitatea pe care o poate oferi părintele, copilului său când merge la școală. Pentru că dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică”, a adăugat medicul.

„Cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor. Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați. Și în felul ăsta cred că am atinge două obiective – unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România. Ambele obiective cred că sunt rezonabile și este de dorit să se întâmple”, a conchis Rafila.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri