Evaluarea Națională 2020. Baremul de corectare la Matematică

Data actualizării: Data publicării:
Evaluarea Națională 2021, proba la matematică
Evaluarea Națională 2021. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Baremul de corectare Evaluarea Națională 2020, la Matematică, a fost publicat de Ministerul Educației. Baremul este cel în funcție de care profesorii vor evalua lucrările scrise de elevi la examenul de Matematică de la Evaluarea Națională 2020.

Cum se face evaluarea lucrărilor

Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a pentru evaluarea „externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”, potrivit Metodologiei de organizare a Evaluării naționale din 2011, în vigoare și anul acesta. Evaluarea Națională se desfășoară în fiecare an, într-o singură sesiune. Examenele evaluării nu pot fi „picate”, iar notele obținute de elevi contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII). 

După prima probă, cea de Limbă română, miercuri, 17 iunie, elevii vor susține examenul la matematică.

Elevii vor primi un cod unic pentru a-și afla rezultatele la Evaluarea Națională 2020

Ministerul Educației a stabilit măsuri în premieră pentru ca elevii să afle rezultatele la examenul de Evaluare Națională din acest an.

Miercuri, la finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de limba română și de matematică.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială
Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Examenul la Matematică susținut astăzi a fost a doua probă de la Evaluarea Națională 2020. Luni, 15 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română. Subiectele și baremul la Matematică au fost publicate pe edu.ro la ora 15:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri