Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ajută elevii din familii sărace sau dezorganizate cu un program „after school”

Data publicării:
mitropolia copii

Pentru a combate abandonul şcolar, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat un serviciu special destinat copiilor care provin din familii sărace sau dezorganizate. Aproape 60 de copii vin zilnic centrul înfiinţat de biserică, toţi fiind selectaţi pe baza unor anchete sociale.

Centrul înfiinţat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei funcţionează în regim de „after school”. Elevii din clasele I-IV sunt supravegheaţi aici de mai mulţi asistenţi sociali şi ajutaţi să îşi facă temele, însă le este monitorizată şi activitatea de la şcoală. Tot aici le este asigurată şi masa de prânz.

Tot în cadrul centrului, cei mici beneficiază de sprijin psihologic: pentru că provin dintr-un mediu defavorizat, cei mici sunt învăţaţi cum să treacă peste acest handicap. De consiliere psihologică au parte şi adulţii care au grijă de copii.

Toate serviciile sunt gratuite, fiind suportate din bugetul propriu al Mitropoliei. Instituţia intenţionează să îi susţină pe copii şi mai departe, la gimnaziu, apoi la liceu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri