Elevii din Cluj nu vor fi sancționați pentru proba de la balul bobocilor. Ce spune însă Ministrul Educației

Data publicării:
elevi cluj

Directoarea Colegiului „Augustin Maior”, din Cluj-Napoca, ai cărui elevi au mimat un act sexual ca probă a Balului Bobocilor, a declarat că aceștia nu vor fi sancționați, întrucât evenimentul nu a fost organizat în numele liceului, iar la bal nu au participat profesori.

”Şcoala nu a organizat şi nu organizează astfel de manifestări, noi ca instituţie nu am făcut niciun fel de promovare a Balului Bobocilor, nu deţin informaţii despre cine a organizat acest eveniment. Nu pot să aplic sancţiuni pentru ceva desfăşurat în timpul liber, nimănui. Ei sunt elevii acestei instituţii în perimetrul şcolii, în momentul în care au părăsit peruimetrul acesteia responsabilitatea revine în întregime celor care le-au dat bani şi le-au dat voie să participe la astfel manifestări”, a declarat Angela Roșca, directoarea colegiului, pentru Mediafax.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că este necesară o regândire a statutului elevului, astfel încât să nu mai existe loc de interpretări. „În contextul incidentului de la Cluj-Napoca, statutul elevului trebuie regândit de aşa manieră încât să nu mai existe interpretări. Calitatea de elev se exercită atât în interiorul, cât şi în exteriorul şcolii. Mizez pe implicarea asociaţiilor de părinţi şi a profesorilor şi aştept propuneri de îmbunătăţire a statutului”, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop.

Pop a mai precizat și că trei elevi ai Colegiului „Augustin Maior” au fost demiși din Consiliul Elevilor Cluj, întrucât au participat și au ajutat la organizarea balului controversat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri