Abonaţii reclamă UPC la Protecţia Consumatorilor

Data publicării:
UPC

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor spun că decizia UPC România reprezintă un abuz, o practică interzisă de lege.

„Să ţi se aducă la cunoştinţă fără a te întreba înainte, iar în momentul în care îţi pune condiţia faptului că în momentul în care nu eşti de acord se reziliază unilateral este un abuz de forţă din partea unei companii asupra cetăţeanului consumator. Este o poziţie dominantă de forţă prin care se încearcă abuzarea consumatorului”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Nu este singura asociaţie care condamnă practica abuzivă a companiei de cablu. APC România a primit în ultimele zile mai multe sesizări din partea consumatorilor forţaţi să primească un serviciu pe care nu l-au dorit şi nu l-au cerut înainte companiei.

UPC România a mascat această nouă extraopţine sub forma unei modificări a contractului, încercând să evite astfel prevederile ordonanţei privind comercializarea produselor şi a serviciilor de piaţă, care interzice vânzările forţate de produse şi servicii”, potrivit APC România.

De luna viitoare, clienţii UPC plătesc cu 10 lei mai mult pentru un serviciu pe care nu l-au solicitat. Luna iulie va fi gratis, însă acum nu sunt competiții fotbalistice. Abonații UPC pot totuşi să renunţe la pachetul extra, în cazul în care nu şi-l doresc, apelând două numere de telefon.

Această manevră comercială apare în contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a Ligii 1, procedură care, până acum, se realiza transparent, în baza unor licitaţii.

Anii trecuţi, Liga 1 a fost transmisă pe cele trei canale de sport ale RCS & RDS, fără niciun cost suplimentar pentru clienţii săi. În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS. Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri