Aflatoxina, motiv de bâlbăială. Autoritățile nu știu ce cantitate de porumb suspectat a fost sechestrată

Data publicării:
28032013 20porumb 20balbaiala-57545

Ministrul Agriculturii a părut surprins când un fermier a anunțat că inspectorii de la siguranța alimentelor au blocat în depozit mii de tone de porumb, posibil contaminat cu aflatoxină.

„Toate alertele alimentare sunt închise, din punctul meu de vedere lucrurile au intrat în normal”, spunea Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, la ora 11:10.

„În momentul de față nu știm ce să facem cu mii de tone de porumb pe care le avem sechestrate în judetul Dolj”, afirma Mihai Anghel, fermier, la ora 13.

La o jumătate de oră după anunțul făcut de fermier, autoritățile încep să se dezmeticească.

„Eu am să verific, voi anunța și Ministerul Agriculturii, să-mi dați și numărul dumneavoastră de telefon”, declara Vladimir Mănăstireanu, președinte interimar ANSVSA, la ora 13.30.

Imediat ce s-au convins că este vorba despre porumb ce ar putea fi periculos, a apărut o altă o necunoscută: cantitatea, care la Bucureşti este mai mică de o mie de ori decât cea anunţată de inspectorii din Dolj.

„Din câte am înțeles de la ANSVSA este o cantitate mică, de 11 tone”, declara Daniel Constantin, la ora 14.00.

Noi am pus sechestru pe acest siloz. (Reporter – n.red.) Era un siloz de 11 mii de tone? Cam așa ceva”, afirmă directorul DSV Dolj, Andrei Butaru.

„Dreptate are autoritatea care gestionează sistemul rapid de alertă”, susține Vladimir Mănăstireanu, preşedinte interimar ANSVSA.

Adică şefii de la Bucureşti, care rămân la varianta lor. Este vorba despre 11 tone, chiar dacă subalternii din țară insistă că au găsit de o mie de ori mai mult porumb cu aflatoxină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri