Angajații Primăriei Braşov au renunțat de bunăvoie să joace Solitaire la muncă

Data publicării:
28022013 20monitorizare-52143

Conducerea Primăriei Braşov a instalat acest soft de monitorizare ca să vadă cât timp folosesc funcţionarii pentru folosirea unor programe de gestionare a unor reclamaţii, pentru redactarea unor documente administrative sau pentru introducerea informaţiilor în baza de date a instituţiei.

Şefii lor pot vedea dacă un angajat pierde o zi întreagă pentru a redacta un document de o pagină sau dacă între două răspunsuri către contribuabili joacă o partidă de solitaire.

Funcţionarii au fost anunţaţi că programul le va monitoriza fiecare mişcare aşa că de acum înainte, calculatorul de la birou nu va mai fi putea fi folosit şi în scop personal.

Angajaţii Primăriei din Braşov au fost înştiinţaţi în scris că tot ce lucrează pe calculatorul de la serviciu este monitorizat. De cum au aflat că sunt supravegheaţi, funcţionarii au devenit mai activi, spun şefii lor.

Nu avem de ce ne teme, nu avem nimic de ascuns, suntem conştienţi că trebuie făcută o astfel de monitorizare a activităţii noastre”, a afirmat Gheorghe Stăniloae, consilier la serviciul de Autoritate Tutelară.

Nu e o problemă, că doar suntem la serviciu. Acum, aplicaţii pe internet avem, intrăm în mod normal şi, atâta timp cât ele sunt justificate, nu avem emoţii”, a susținut Corina Bucurenciu, inspector la Serviciul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari.

Chiar dacă angajaţii Primăriei s-au speriat iniţial crezând că softul va indica dacă stau pe Facebook sau pe Youtube, acum funcţionarii s-au mai liniştit. Au aflat că programul le poate arăta şefilor şi cât de buni sunt.

Astfel, şefii de departamente pot să vadă cât de prompţi sunt angajaţii când vine vorba de rezolvarea unor sesizări, le pot da bonusuri sau să îi propună pentru promovare.

Este un soft care sprijină activitatea municipalităţii pentru că monitorizează modul în care sunt utilizate anumite anumite aplicaţii, cât de des sunt folosite anumite aplicaţii, eficienţa acelor aplicaţii”, a declarat Sorin Toarcea - purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Softul a costat 35.000 de lei, şi nu este utilizat doar de Primăria Braşov. 500 de companii private şi instituţii publice din România îşi monitorizează angajaţii cu ajutorul acestui program.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri