Antonescu îl atacă pe Băsescu: Aflat ilegitim în postura de președinte, a făcut declarații iresponsabile

Data publicării:
13 2011antonescu-33273

„Ieri seară, Traian Băsescu, aflat ilegitim în postura de președinte al României a făcut niște declarații publice la care doresc să comunic poziții publice. După cum era de așteptat, Traian Băsescu a intrat în campanie electorală. A făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, o serie de afirmații iresponsabile, de maximă gravitate și profund dăunătoare României. El a afirmat din nou că România nu e stat de drept.Dacă nu este un stat de drept, ce fel de stat este și ce rol are Traian Băsescu în acest stat?”, a declarat Crin Antonescu, în replică, la afirmațiile președintelui.

Antonescu a adăugat că declarațiile lui Traian Băsescu sunt unele fără precedent.

„Nimeni nu l-a acuzat pe Traian Băsescu că încalcă statul de drept din cauza criticilor sale la adresa Parlamentului. Instituții fundamentale ale statului de drept sunt și cele două camere al Parlemantului”, a spus copreședintele USL.

Antonescu a criticat afirmațiile președintelui conform cărora România nu este credibilă. Președintele PNL a cerut încă un exemplu de șef de stat care să fi făcut asemenea afirmații la adresa țării sale.

Încercând să argumenteze aceste afirmații iresponsabile, Traian Băsescu zice că anumite instituții ale statului, precum ANI, DNA sau Parchetul General sunt criticate de oameni politici. Ceea ce nu este un lucru interzis. Un stat de drept se definește prin modul prin care legile sunt respectate”, a mai spus Antonescu.

Antonescu: Mihalache a fost înlocuitpentru declaraţii nepotrivite

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că este convins de nevinovăţia tuturor colegilor din actualul Guvern împotriva cărora ANI a lansat acuzaţii în prima zi de campanie, precizând că Dan Mihalache trebuia să se abţină de la limbajul folosit la adresa şefului ANI.

Antonescu a fost întrebat cum vede atacul secretarului general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, la adresa şefului ANI, pe care l-a catalogat drept o "jigodie frustrată".

„Consider că a fost nepotrivită exprimarea colegului meu, în plan uman pot să înţeleg. Atunci când eşti demnitar trebuie să-ţi controlezi emoţiile şi dezavuez formula, limbajul, modul în care a reacţionat Dan Mihalache. Asta este tot o chestiune de formă regretabilă”, a spus Antonescu.

El a mai spus că nu s-a pus niciodată în USL problema nerespectării unei decizii din partea unei instanţei judecătoreşti.

„Sunt convins de nevinovăţia tuturor colegilor mei incriminaţi”, a mai afirmat liderul PNL.

Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzaţiei nefondate după afirmaţiile lui şi, până la proba contrarie, şi din punctul nostru de vedere, de incompatibilitate. El a fost înlocuit în urma unei consultări pe care am avut-o cu premierul şi cu domnia sa pentru declaraţii nepotrivite, nu antiamericane. Nu ştiu de unde a apărut acest termen. E inacceptabil ca un oficial al statului român să pună fie şi într-o declaraţie la îndoială elemente fundamentale din politica externă a României”, a susținut, marți, Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri