Bloc evacuat de urgență la Galați, din cauza unui miros suspect. Ce au descoperit autoritățile

Data publicării:
gaz galati
Autoritățile au evacuat un bloc din Galați din cauza unui miros suspect de gaz Foto: captura TV

Un bloc din Galați a fost evacuat de urgență miercuri, după ce locatarii s-au plâns la 112 că simt un miros puternic, înțepător, de gaz. În total, 36 de oameni, dintre care opt copii, și-au părăsit locuințele, ajutați de pompieri, pentru a evita orice pericol.

Echipele de intervenție venite la fața locului pentru a face măsurători și au constatat că nu este vorba de o scurgere de gaze. Pentru a afla de unde provine mirosul, a fost solicitată de la ISU Brăila o autospecială de cercetare chimică, biologică și nucleară.

În cele din urmă, doi bărbați, tată și fiu, au fost amendați de polițiști, pentru că au folosit un spray lacrimogen. Autoritățile au stabilit că aceasta a fost sursa mirosului de gaz din bloc, care a determinat pompierii și polițiștii să evacueze blocul.

Potrivit IPJ Galați, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au descoperit că doi bărbați, tată și fiu, s-au certat și au folosit un spray iritant.

„Polițiștii au stabilit că, în jurul orei 11:00, un bărbat de 63 de ani, locatar al imobilului în cauză, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuință pe acesta”, au transmis reprezentanții Poliției Galați. Potrivit acestora, cei doi au fost amendați cu câte 500 de lei pentru „participare și provocare de scandal”, scrie Mediafax.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri