Sari la conținut

Bucureştenii şi constănţenii vor avea căldură

Directorul Electrocentrale Bucureşti (Elcen) şi directorul Romgaz s-au întâlnit de urgenţă. Aceştia au ajuns la un acord pentru reeşalonarea datoriei Elcen către Romgaz.

Este vorba despre 362 de milioane de lei pe care Elcen le datorează Romgaz pentru livrarea de gaze necesare producerii agentului termic. Această sumă va fi împărţită în tranşe, pe următorii doi ani.

Romgaz a cerut şi garanţii, constând în anumite bonusuri pe care Elcen ar trebui să le plătească dacă nu achită la timp ratele prestabilite. În acord au fost stabilite inclusiv active din patrimoniul Elcen, ca garanţie pentru plata sumei restante.

Directorul Elcen a anunţat că, indiferent de datoria pe care o are către furnizorii de gaz, bucureştenii şi constănţenii nu vor fi privaţi de agent termic în această iarnă.  

Elcen are datorii şi către Distrigaz, Transgaz şi OMV. Dintr-un total de 548 de milioane de lei datorii către cei patru furnizori, cea mai mare parte – 362 de milioane de lei este către Romgaz.

Pe aceeași temă

Cum scapi din Biroul de Credit

Românii care au intrat pe lista rău platnicilor pot cere ştergerea acestor informaţii, dar doar cu un motiv întemeiat...