CĂLĂRAŞI. 30 de cadavre de câini au fost găsite pe marginea unui drum. Animalele au fost împuşcate

Data publicării:
caini 20comunitari-52674

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Călăraşi, cercetările în acest caz au fost declanşate de poliţişti ai Secţiei Rurale Curcani şi ai Postului de Poliţie Luica, în urma unui apel primit vineri, prin 112.

Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că, la aproximativ doi kilometri de localitatea Luica, spre comuna Mânăstirea, se află cadavrele mai multor câini.

Conform sursei citate, în total au fost găsiţi 30 de câini morţi, 16 dintre aceştia având crotalii, iar în urma autopsiilor s-a stabilit că animalele au fost împuşcate.

"Specialişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi fac verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora. În acest caz a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă", mai precizează reprezentanţii Poliţiei Călăraşi.

Cadavrele animalelor au fost găsite pe marginea DJ 403, pe o distanţă de trei kilometri, iar iniţial reprezentanţii Poliţiei Călăraşi afirmau că a fi vorba despre 20 de animale moarte, fiind luată în calcul şi ipoteza că animalele provin de la adăpostul pentru câini înfiinţat de Primăria Olteniţa şi care funcţionează de două luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri