Constanța. Rezervație naturală de țestoase, doar pe hârtie. Promovarea a costat însă 800.000 de lei

Data publicării:
broaste

Rezervaţia naturală de broaşte ţestoase este promovată drept un punct important pe unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute trasee turistice din Dobrogea: Drumul Argonauţilor. Acesta face legătura dintre Constanţa şi Istria şi, de-a lungul său, mai multe panouri publicitare trimit turiştii direct în Fântânele, localitatea în care ar trebui să se afle rezervaţia. Un obiectiv turistic pe care însă nu-l găseşte nimeni.

Primarul din localitate pare să fie singurul care a auzit, la un moment dat, câte ceva despre această rezervaţie. „E promovată o rezervaţie care nu există nu? Da!! probabil a fost la nivel de intenţie, nu s-a materializat, nu cunosc”, spune Gheorghe Popescu, primarul din Fântânele.

De doi ani, de când rezervaţia a fost promovată, au fost sute de turişti care au mers special în Fântânele pentru a o vedea. Primarul a găsit rapid şi o soluţie pentru a rezolva problema şi a mai aduce ceva bani în bugetul localităţii: „Aici, în acest loc vom îngrădi vom face garduri. Bineînţeles, trebuie să vedem care sunt condiţiile, ce trebuie să asigurăm”.

Întrebat dacă vor fi adunate broaștele de pe câmp, Gheorghe Popescu răspunde: „Bineînţeles!”.

Reprezentanţii primăriei din Istria, o localitate învecinată, inclusă şi ea în traseul turistic, sunt cei care au promovat rezervaţia. Acum însă, nimeni nu-şi mai aminteşte nimic.

Promovarea traseului turistic a costat 800.000 de lei. 90% din sumă provine de la Uniunea Europeană, iar restul de la Primăria din Istria. Oficial, un procent din suprafaţa localităţii este arie protejată în proiectul Natura 2000, zonă în care sunt protejate, pe lângă mamifere şi păsări, şi broaştele testoase de uscat din Dobrogea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri