Crima mărturisită pe Facebook. Dilema procurorilor de la Oradea: omor cu sânge rece sau legitimă apărare 

Data publicării:
agresor

Agresorul este un tânăr care, spun surse din poliţie, făcea afaceri cu telefoane mobile şi avea mulţi bani. El le-a spus anchetatorilor că l-a surprins pe un interlop, fost condamnat pentru crimă, când i-a spart geamul maşinii. Ar fi căutat să fure lucruri de valoare. Cei doi au început să se bată iar atacatorul l-a înjunghiat de mai multe ori pe fostul deţinut.

„A căzut în acest timp pe gardul care se vede vizavi şi s-a târât până la interfon să sune la mama dânsului, care stă aici în bloc. N-a mai apucat”, a spus un martor.

„Echipajul SMURD a intervenit. A ajuns direct în blocul operator, unde, din păcate, a decedat la scurt timp”, a declarat Adrian Borcea, medic şef UPU SMURD Bihor.

Cel care a lovit cu cuţitul a ajuns şi el la spital cu răni superficiale. După tragedie, a postat pe Facebook o fotografie pe care şi-a făcut-o în ambulanţă şi a recunoscut că va trebui să trăiască mereu cu gândul că a luat o viaţă.

„Nu ştiu cum să explic în cuvinte tragedia asta care mi se întâmplă. Nu puteţi şti cum mă simt trăind de acum înainte cu chinul ăsta. Mulţi mă judecaţi acum, vă doriţi răzbunare. Pentru ce? Pentru faptul că nu am fost eu cel care a căzut?”, a scris el pe Facebook.

Pentru poliţişti, mărturia nu este suficientă. A fost audiat şi lăsat să plece fără să fie acuzat de nimic.

„Este posibil să se constate faptul că acesta se afla în legitimă apărare şi că victima a iniţiat atacul”, a declarat Cristian Ardelean, purtător de cuvânt al Parchetului General Bihor.

Experţii criminalişti spun că în acest caz, nu poate fi vorba legitimă apărare. Atacul a fost prea violent ca să justifice faptul că cel care a lovit cu cuţitul nu dorea decât să se salveze.

Nu este vorba de legitimă apărare. N-ai cum să ripostezi cu atâta brutalitate, pentru ce? Că unul a vrut să te tâlhărească şi a fugit de frica ta, când a văzut cât de mare şi de solid eşti”, a spus Liviu Cheşnoiu, psiholog criminalist

Procurorii vor lua o decizie în acest caz zilele următoare.

Aflat în libertate, aşteptând să afle dacă va fi sau nu acuzat de crimă, tânărul care a ucis un om a cerut în urmă cu puţin timp protecţie din partea poliţiştilor, deoarece, spune el, se teme de o răzbunare a familiei celui pe care l-a omorat. Pe lângă vânzarea de telefoane, se pare că acesta ar avea şi preocupări ilegale, dar poliţiştii n-au reuşit niciodată să-i demonstreze vinovăţia.

Cât despre victima lui, Mihai Dumbrovan, acesta era o veche cunoştinţă a oamenilor legii din Oradea, fiind implicat în mai multe tâlhării şi furturi. De altfel, el tocmai ispăşise 12 ani, dintr-o condamnare la 15 ani de închisoare, după ce, împreună cu un complice, a incendiat un atelier, al cărui paznic a fost împuşcat cu o armă de vânătoare. El fusese eliberat în urmă cu doar câteva luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri