CTP: Mulți dintre polițiștii și procurorii din România sunt pe dinăuntru niște monștri

Data actualizării: Data publicării:
Imagini în exclusivitate obţinute de Digi24 cu bărbatul de 47 de ani din Olanda suspectat că ar fi omorât-o pe fetiţa din Dâmboviţa.
Momentul în care olandezul suspectat de crimă părăsește România, pe 21 septembrie, de pe aeroportul Otopeni. Foto: Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre modul în care polițiștii și procurorii din România au gestionat cazurile șocante ale fetelor care au fost sechestrate și ucise în ultimele luni. „Mulți dintre polțiștii și procurorii din România sunt pe dinăuntru niște monștri, incapabili de remușcare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Mulți, mult prea mulți, dintre cei care poartă această uniforma – polițiști - sau care sunt procurori în România sunt și oameni. Acestor inși, pur și simplu, nu le pasă de copii, de femei, de oamenii agresați. E foarte dur ce spun acum. Noi, oamenii obișnuiți din țara asta care nu purtăm uniformă, am fost șocați, tulburați adânc, nu ne revenim de zile întregi după ce am văzut aceste atrocități petrecute sub ochii noștri.

Dumneavoastră credeți că la fel se întâmplă cu domnii aceștia? Nu, nu-i interesează. Dacă pe ăia de la Iași i-ar fi interesat vreo secundă: Domnule, am avut aici un agresor sexual foarte periculos față de copii, datoria noastră e să facem toate informările cu putință, să stabilim contactele. Nu i-a interesat. De ce? Pentru că nu le pasă de copii.

Credeți că vreunul dintre ei a vărsat vreo lacrimă pentru Luiza, pentru Alexandra, pentru Adriana? La fel ca Dăncilă, principala lor preocupare nu este imaginea lor și prestigiul lor în fața cetățenilor, nu. Este poziția lor în aparatul polițienesc: când avansează, când le crește salariul, când ies la pensie mai devreme și cu pensie mai mare. Puțin le pasă de copii, de femeile, de cetățenii, de oamenii nevinovați care mor în această țară, incapabili de căință.

Aia de la Iași ar trebui în clipa de față să se dea cu capul de pereți: Cum am putut să fac asta? La fel și cei care l-au lăsat să treacă prin frontieră.

De ce era nevoie de 200 de polițiști care să-i spună că n-au dormit de două zile. Era nevoie de unul singur, un profesionist, acoperit, adevărat, polițist care de la aeroport îl fila ca pe un ins deosebit de periculos. Dacă te-ar fi preocupat soarta copiilor din țara asta, atunci îl filai și atunci când ăla apărea vizibil ca Zidul chinezesc de pe Lună, apărea în Gura Șuții, olandezul cu Volkswagenul plimbându-se încet pe străzi. Bineînțeles că putea acest polițist să împiedice grozăvia, să nu mai fie nevoie de 200 de alți hăndrălăi în uniforma care să o caute și apoi să se laude că au găsit-o moartă înainte să o mănânce animalele de pe câmp, că ăsta e meritul lor.”

Editor web: Cristina Tudor 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
Digi FM
După 2 divorțuri, Marian Drăgulescu și-a cerut actuala iubită în căsătorie. S-a întâmplat într-un balon cu...
Pro FM
Katy Perry, o nouă apariție pe plaja din St Tropez. Artista și-a etalat silueta în timp ce se distra cu fiica...
Film Now
Actrița din "Doi bărbați și jumătate", căsătorită cu un lord britanic, despre relațiile cu familia regală...
Adevarul
Modul excentric în care Elena Lasconi oficiază căsătoriile, subiect de discuții pe Internet. „Circ! Primarul...
Newsweek
Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare
Digi FM
“Am râs mult, am și plâns. Viața e mult mai frumoasă când iubești și te simți iubită”. Andreea Raicu a...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o femeie surprinde 10 Capibara trecând prin fața ferestrei sale. Rozătoarele erau aliniate una...
Film Now
Iubita lui Clint Eastwood a murit la 61 de ani. Cu 33 de ani mai tânără decât starul, Christina lucra în...
UTV
Piesa "Dudadu" a Irinei Rimes si-a facut loc in playlist-ul celor de la Keinemusik la Tomorrowland. Remixul...