Dacian Cioloș l-a demis pe șeful Fiscului. Daniel Diaconescu, numit președinte-interimar

Data publicării:
GELU DIACONU INQUAMPHOTOS

Actuzalizare 15:50. Daniel Diaconescu, directorul Direcției Fiscale din cadrul ANAF, a fost numit președinte-interimar al Fiscului. 

El a contribuit la programul de modernizare a autorității fiscale sub programul derulat împreună cu Banca Mondială. De asemenea, a fost managerul unuui proiect pilot de reducere a muncii nedeclarate.

În perioada 2005-2009 a condus Direcția de analiză de date din cadrul departamentului de luptă antifraudă.


Actualizare 15:20. Gelu Diaconu a fost demis din funcția de președinte al ANAF.


Anunţul vine după ce, cu doar câteva ore înainte, Gelu Diaconu spunea că nu demisonează, pentru că se consideră nevinovat. De ieri, preşedintele ANAF este urmărit penal de DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicoale Păun, trebuie să îşi clarifice situaţia din Justiţie.

Reporter: Îl veţi demite?

Dacian Cioloș: Da, sigur, dar v-am spus deja de dimineaţă, ca în cursul zilei de astăzi astept doamna ministru de Finanţe în subordinea căreia se află ANAF, a spus deja de ieri că îi cere demisia și în sensul acesta, că va veni cu propunere de schimbare. Și aștept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună și vom lua o decizie.


Dacian Cioloș spune că problema cu șeful ANAF se va rezolva astăzi. Premierul spune că a discutat cu Gelu Diaconu, care a înțeles ce e mai bine pentru ANAF. Șeful ANAF spune însă că nu va demisiona și așteaptă să fie demis de Cioloș.

Dacian Cioloș: O să se clarifice azi. Am avut o discuție cu dânsul și rezolvăm problema azi. A înțeles și dânsul că în condițile date...

Mi-a explicat motivele pentru care dânsul consideră că nu e vinovat, dar a înțeles și dânsul că pentru ANAF e mai bine.

Reporter: Își va da demisia?

Dacian Cioloș: Clarificăm astăzi.

Astăzi, și în zilele următoare, lucrez împreună cu echipa ANAF la întocmirea unui memoriu cu toate documentele anexate pe care-l vom depune parchetului și pe care îl vom face public. În ce privește solicitarea doamnei ministru Dragu, de a îmi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs, întrucât doresc să fiu demis din funcție, astfel încât, la finalizarea acestui dosar, cineva să-și asume consecințele acestei măsuri”, a spus Diaconu, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri