Dezastrul din România, relatat de presa străină

Data publicării:
furtuna tm - dani opariuc
Foto: Dani Opariuc

Dezastrul lăsat în urmă de urgia care s-a abătut asupra vestului României este relatat în presa internaţională.

O furtună puternică ucide opt oameni în România, scrie siteul postului de televiziune BBC. Jurnaliştii britanici precizează că majoritatea victimelor au fost înregistrate în şi în jurul oraşului Timişoare, unde rafalele de vânt care au atins 100 de kilometri pe oră au smuls copaci din rădăcini şi acoperişuri. BBC mai scrie că alimentarea cu apă şi energie electrică a fost întreruptă.

Şi agenţia Reuters relatează despre dezastrul din vestul ţării. Puternica furtună care a omorât 8 oameni şi a rănit alţi cel puţin 67 (bilanț actualizat: 137 – n.r.) în vestul României a provocat distrugeri şi în anumite regiuni din Serbia şi Croaţia, scrie Reuters. Jurnaliştii acesteia spun că traficul rutier şi feroviar în părţi din România a fost suspendat din cauza copacilor căzuţi, iar acoperişurile mai multor spitale, şcoli şi blocuri au fost avariate.

Opt morţi, zeci de răniţi după ce o furtună feroce loveşte vestul România, scrie The Washington Post. O furtună violentă în România cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră a lăsat 8 morţi şi zeci de răniţi, precizează publicaţia americană.

Agenţia Associated Press scrie că premierul Mihai Tudose se duce la Timișoara, după ce președintele Klaus Iohannis a criticat autoritățile pentru eșecul de a-i fi avertizat pe locuitori despre furtună. Peste 200 de orașe și sate au fost afectate de furtuna iscată din senin duminică, iar primarul Nicolae Robu a spus că n-a aflat despre fenomenul meteo extrem decât cu câteva momente înainte să se dezlănțuie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri