Sari la conținut

Digi Mobil a lansat tehnologia 4G şi oferă 15 GB de trafic

În același timp, începând de la 1 octombrie, Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fără modificări de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe lună, astfel: până la 5 GB pe lună vor putea fi consumați în rețea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putând fi consumat integral în rețeaua 4G Digi Mobil (până la totalul de 15 GB pe lună).

Clienții Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 beneficiază, de asemenea, de viteză 4G dacă au un terminal compatibil. Traficul inclus în abonamentul contractat poate fi consumat atât în rețeaua 3G, cât și 4G, fără costuri suplimentare.

Utilizatorii pot achiziționa, începând de astăzi, echipamente compatibile Digi Mobil 4G (LTE TDD în bandă 38 LTE TD 2600) din gama de telefoane a producătorilor Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro), Philips (Philips S396, Philips V526) și HTC (HTC One M9). Echipamentele pot fi achiziționate cu plata integrală sau în rate, fără dobândă.

Astăzi am mai făcut un pas important în evoluția rețelei Digi Mobil, oferindu-le clienților noștri servicii 4G. Vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea rețelei, atât în creșteri de viteză, cât şi în acoperire, astfel încât să răspundem nevoii de trafic de date mobile care este din ce în ce mai mare pentru utilizatorii noștri. Clienții Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicaţii, muzică, iar streaming-ul video şi încărcarea fișierelor de dimensiuni mari se vor realiza într-un mod mult mai rapid” a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.


Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie să îşi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastând *111# (gratuit) sau telefonic la *777.

RCS & RDS a dobândit în luna august licența în bandă de 2600 Mhz (TDD) în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom și RCS & RDS, cu acordul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). În a doua etapă a proiectului, utilizatorii din 13 orașe din țară vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Galați, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reșița, Slatina, Hunedoara, Vaslui şi Alexandria.