Duma de Stat a adoptat o lege care interzice adopţia copiilor ruşi de către americani

Data publicării:
putin 20sfatos 20mfax-39614

Deputaţii au aprobat, cu 400 de voturi pentru şi patru contra, proiectul de lege care prevede sancţiuni împotriva tuturor străinilor vinovaţi de încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi, precum şi măsuri ce vizează ONG-urile cu finanţare americană.

Textul urmează să fie aprobat în a treia lectură, o procedură formală, şi prezentat ulterior în faţa Consiliului Federaţiei (Camera superioară).

Preşedintele Vladimir Putin nu şi-a exprimat încă părerea cu privire la acest proiect de lege.

Această lege este un răspuns la „legea Magniţki”, adoptată de către Congresul american, care interzice intrarea pe teritoriul SUA şi blocarea activelor oficialilor ruşi implicaţi în cazul decesului în detenţie a juristului rus Serghei Magniţki, cu scopul de a preveni viitoarele încălcări ale dreptului omului.

Serghei Magniţki a decedat din cauza violenţelor şi a lipsei de îngrijiri medicale, după ce a fost arestat pentru denunţarea afacerilor ilegale ale unor miniştri ruşi de Interne.

Prima versiune a proiectului de lege rus prevedea interzicerea de a intra în Rusia şi blocarea activelor pentru americanii care au încălcat drepturi ale cetăţenilor ruşi. Amendamentele adăugate miercuri interzic americanilor să adopte copii ruşi şi pun capăt activităţii agenţiilor pentru adopţie.

Alte amendamente prevăd suspendarea activităţii ONG-urilor politice cu finanţare americană şi interzic cetăţenilor americani să conducă sau să fie membri ai unor ONG-uri politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri