Sari la conținut
News Alert

Falsul polițist care verifica banii pensionarilor

Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa cercetează trei cazuri de tentativă de înşelăciune, după ce au fost sesizaţi de bătrâni care au primit apeluri telefonice din partea unui bărbat care s-a recomandat drept poliţist şi care a spus că va merge la locuinţele pensionarilor pentru a verifica seriile bancnotelor primite ca pensie, întrucât este posibil ca acestea să fie false, potrivit News.ro.

emblema politia romana_fb politie

Trei vârstnici din oraşul dâmboviţean Găeşti au fost sunaţi în cursul zilei de vineri de către un bărbat care s-a recomandat drept poliţist şi care le-a spus că există suspiciunea ca bancnotele primite de la poştaşul care le-a adus pensia să fie false. Acesta le-a mai spus bătrânilor că se va deplasa la locuinţele lor, împreună cu un procuror, pentru a verifica seriile bancnotelor, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Toţi cei trei bătrâni au sunat la poliţie, astfel încât, în urma apelurilor, poliţiştii dâmboviţeni au deschis dosare de cercetare pentru infracţiunea de tentativă de înşelăciune.

„În cazul în care sunteţi contactaţi telefonic sub un astfel de pretext, poliţiştii vă recomandă să nu acceptaţi o întâlnire cu presupusul poliţist şi să anunţaţi Poliţia la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Pe aceeași temă