News Alert Fetiţa dispărută din Dâmboviţa a fost găsită moartă, cu urme de violență pe corp. Unul dintre suspecți, un cetățean străin

Data actualizării: Data publicării:
fetita disparuta - Copy

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, care vineri nu a mai ajuns acasă de la școală, a fost găsită moartă, anunță Poliția. Poliția are un suspect, un cetățean olandez. Fetița are urme de violență pe corp.

ACTUALIZARE. Cetățeanul olandez suspectat în acest caz a părăsit deja teritoriul României. Detalii, aici.

ACTUALIZARE 19:25 - Poliția și procurorul de caz nu vor să precizeze dacă principalul suspect este un olandez așa cum spun mai multe surse, și declară doar că este „un cetățean străin”.


Mihaela Adriana Fieraru a fost găsită decedată pe un câmp, după 3 zile de căutări, destul de departe de locul din care a fost răpită, spun anchetatorii. Fetița prezintă urme de violență pe corp, iar polițiștii au deja câțiva suspecți, printre care și un bărbat cu cetățenie olandeză. Dacă mai este în țară, acesta va fi dus la audieri, spun surse din cadrul anchetei.

„Referitor la fetiţa de 11 ani, din Gura Şuţii, vă comunicăm faptul că, din păcate, fetiţa a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Produleşti. Aceasta prezintă urme de violenţă. În acest moment poliţiştii au un cerc de suspecţi”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Ea fost căutată de peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.

Anchetatorii au precizat că au urmărit mai multe piste de la momentul dispariţiei fetei - au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază stabilită de interes pentru anchetă şi au verificat persoanele şi maşinile apărute pe aceste camere.

„S-a acţionat zilnic cu circa 120 de poliţişti, 30-40 jandarmi, 30 de lucrători ISU, circa 100 de voluntari din comunitate. Mulţumesc cetăţenilor de înţelegerea de care au dat dovadă pentru că fiecare locuinţă a fost verificată de circa trei ori în trei zile şi au înţeles motivul pentru care i-am deranjat. Ne pare extrem de rău că s-a întâmplat această faptă la noi şi că nu am putut să o găsim pe fetiţă vie”, a precizat şeful IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun.

Duminică, fetiţa a fost găsită pe un câmp la ieşirea din Produleşti. Anchetatorii au spus că, la o primă examinare, s-au observat urme de violenţă pe trupul fetei. Corpul era acoperit cu o folie de plastic. Şeful IPJ Dâmboviţa a subliniat că acesta este, probabil, motivul pentru care corpul nu a fost observat din elicopter.

Principalul suspect în acest caz a folosit o maşină închiriată. Autovehiculul a fost găsit la firma de închiriere auto şi a fost indisponibilizat de Poliţie.

Rudele fetei au spus încă de când a dispărut că aceasta ar fi fost luată de pe stradă, cu maşina, de un necunoscut. O cameră de supraveghere instalată pe clădirea şcolii a înregistrat-o vineri, la ora 17:19, în timp ce pleca spre casă. Au fost ultimele imagini cu ea în viață.

Vecinii copilei spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în comuna lor şi că nu mai au curajul să-şi lase copiii să meargă singuri la şcoală.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri