Fetiţa dispărută din Dâmboviţa, căutată de 48 de ore fără oprire. Este luată în calcul varianta răpirii

Data actualizării: Data publicării:
copil dambovita.jpg crop

ACTUALIZARE. Fetița a fost găsită, din păcate moartă, pe un câmp. Detalii aici.

Știrea inițială:

Este alertă de 48 de ore în Dâmbovița, unde o fetiță de 11 ani este de negăsit de vineri. Mihaela Adriana Fieraru a plecat de la şcoală după terminarea orelor, dar nu a mai ajuns acasă.

VIDEO - Ultimele imagini surprinse de camera de supraveghere

Pentru căutarea fetei au fost mobilizați 200 de poliţişti. Sunt folosiţi şi câini de urmă, drone şi un elicopter.

În momentul dispariției, Mihaela Adriana Fieraru era îmbrăcată cu hanorac cu mânecă lungă şi glugă de culoare bleu, pantaloni roz şi era încălţată cu pantofi sport negri, cu talpă albă. Avea la ea un rucsac negru.

Fetiţa are 1,50 m înălțime, aproximativ 45 de kilograme, ochi căprui și păr lung, castaniu, potrivit descrierii de pe site-ul Poliţiei Române.

O cameră de supraveghere instalată pe clădirea şcolii a înregistrat-o vineri, la ora 17.19, în timp ce pleca spre casă. Sunt ultimele imagini cu ea înainte să fie reclamată dispariţia.

Camera a surprins drumul spre casă până în apropierea locuinţei, la o distanţă de 300 de metri. De atunci, fetiţa nu a mai fost văzută.

Familia a aşteptat-o să vină acasă, dar, văzând că Mihaela nu e de găsit, a mers la poliţie, unde a reclamat dispariţia. Ei iau în calcul varianta răpirii.

Poliţiştii au început imediat cercetările, iar de 48 de ore ele se desfăşoară fără întrerupere. Duminică, anchetatorii o caută în localitatea de domiciliu, dar şi pe DN7, lângă un lan de porumb.

Criminologul Dan Antonescu a declarat la Digi24 că, potrivit ultimelor modificări legislative, în cazul dispariţiei minorilor se iau măsuri de îndată.

El a enumerat variantele pe care le pot lua în calcul anchetatorii: fetiţa să fi plecat voluntar, să fi fost răpită sau să se fi rătăcit.

În astfel de cazuri, anchetatorii trebuie să verifice dacă familia a avut conflicte cu anumite persoane.

Redactare G.M.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri