Incident cu avionul delegației Marii Britanii la summitul de la Sibiu

Data publicării:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avionul care transporta delegația Marii Britanii ce participă la summitul de la Sibiu a fost lovit, miercuri, de o pasăre, dar oficialii Aeroportului din Sibiu dau asigurări că a fost un incident minor.

 

„Precizăm faptul că incidentul de tip bird strike petrecut în cursul serii zilei de ieri, 08.05.2019, a fost unul minor. Toţi pasagerii aflaţi la bordul aeronavei fiind în siguranţă”, au transmis oficialii Aeroportului Sibiu. Sursa citată mai spune că situaţia se află în curs de remediere, iar „acest incident minor ” nu a afectat programul de zbor al delegaţiei.

Marea Britanie nu participă la lucrările summitului de la Sibiu, dar și-a trimis ministrul de externe pentru a participa la activitățile organizate în marja summitului.

Reuniunea informală a Consiliului European care are loc la Sibiu a fost stabilită încă de la sfârșitul anului trecut, când se știa că Brexitul va avea loc la 29 martie. Acest summit urma să fie primul după Brexit și să stabilească direcțiile în care va merge Uniunea Europeană după acest eveniment fără precedent. Numai că, între timp, Brexitul s-a amânat pentru 31 octombrie. Așa se explică, însă, de ce premierul britanic Theresa May nu se numără printre liderii europeni prezenți la summit. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri