VIDEO. Incident la sfințirea Catedralei Neamului: Momentul în care un preot își dă foc hainei în semn de protest

Data actualizării: Data publicării:
preot care isi da foc

Ceremonia de sfinţire a Catedralei Neamului nu a fost lipsită de incidente. Un preot din Constanţa şi-a dat foc hainelor, nemulţumit de faptul că a fost sancţionat de superiorii săi şi nu mai este lăsat să oficieze slujbe. Preotul a fost implicat în 2015, într-un accident de circulaţie în urma căruia o persoană a murit. Maşina pe care o conducea a fost izbită de un autoturism condus de un şofer beat, care a decedat în urma impactului. Preotul spune că, deşi a fost victimă în incident, şefii săi au decis să îl suspende. De atunci s-a judecat în instanţele judecătoreşti, dar a pierdut. În urmă cu cinci zile, acesta i-a trimis patriarhului Daniel o scrisoare în care reclamă nedreptăţile. Pentru că nu a primit un răspuns, a recurs la gestul de duminică de a-şi da foc. Bărbatul a fost dus la poliţie pentru audieri. Vă avertizăm că urmează imagini cu impact emoțional.

„Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Politie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale”, au precizat, duminică, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov, citați de News.ro.

Potrivit acestora, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Bărbatul, care a fost preot în judeţul Constanţa, a vrut să protesteze astfel faţă de caterisirea pe care o consideră injustă. Sancţiunea i-a fost aplicată după ce, în 2015, a fost implicat într-un accident rutier.

Preotul amenințase încă de zilele trecute că-și va da foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei Neamului.

Potrivit „Adevărul”, preotul se numește George Ciulei, iar în accidentul - straniu - în care a fost implicat, deși s-a soldat cu moartea unui om, preotul ar fi de fapt victimă. În noaptea de 18/19 martie 2015 pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Concret, Chiţu Nicolae Răzvan conducea un autoturism Matiz sub influenţa băuturilor alcoolice (1,24 g/l alcool pur în sânge), pătrunde pe contrasens şi se izbeşte de un autoturism Opel condus regulamentar de preotul George Ciulei de la parohia „Sfântul Andrei” din Cernavodă. În urma impactului, Chiţu Nicolae îşi pierde viaţa. Deşi două documente emise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa – Serviciul Rutier atestă faptul că preotul Ciulei George are calitatea de parte vătămată în dosarul de cercetare 3522/P/2015 cu privire la accidentul rutier relatat mai sus, Arhiepiscopia Tomisului decide suspendarea sa din preoţie. Încercând să afle un răspuns la această situaţie, părintele s-a adresat Patriarhiei, fapt care, spune el, i-a înfuriat pe şefii săi din Constanţa care l-au trimis în judecata forurilor bisericeşti (consistoriu).

Citește mai mult aici.

Citiți și:

Catedrala Neamului are patru buncăre antiatomice. Cifre, date și costurile pentru ridicarea celui mai mare lăcaș de cult din țară 

Catedrala Neamului, cel mai sigur loc din România în caz de cutremur major

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri