Iulian Buga, propus pentru funcţia de ambasador al României în SUA

Data publicării:
foto ambasador iulia buga

Iulian Buga a fost rechemat recent de preşedintele Traian Băsescu din funcţia de ambasador în Irlanda, post pe care îl ocupa din 2009. El a mai fost secretar de stat în MAE în perioada 2007-2009, ambasador în Olanda între 2001-2007 şi a coordonat Direcţia America de Nord din MAE între 1999-2001.

Totodată, Iulian Buga a deţinut şi postul de consul general al României la Los Angeles în 1997-1998, între 1994-1997 lucrând pe un post de consilier la Ambasada de la Washington.

Iulian Buga, alături de diplomaţii nominalizaţi pentru posturile de ambasadori în Rusia şi Israel, ar urma să fie audiaţi de Comisiile parlamentare de politică externă.

Traian Băsescu a rechemat în țară 12 ambasadori

Președintele Traian Băsescu a semnat, în 21 mai, decretele de rechemare în țară a 12 șefi ai reprezentanțelor diplomatice ale României, printre care cele din Statele Unite ale Americii și Federația Rusă, dar și un decret de acreditare a ambasadorului statului român în Burkina Faso.

Adrian-Cosmin Vierița, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, și Constantin-Mihail Grigorie, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Federația Rusă sunt printre cei 12 diplomați rechemați în țară de șeful statului, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Emisarilor diplomatici li se încheiaseră mandatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri