Jaf în Bucureşti. Falși polițiști i-au luat unui cetățean danez un inel și un ceas de 30.000 de euro

Data publicării:
06012013 20danishboy-42271

Actualizare ora 13.00. Cetățeanul danez de origine română Alfred Rasmussen, în vârstă de 42 de ani, a relatat presei cum s-au petrecut faptele.

„Am fost la niște prieteni și am fost jefuit în casă la ei. M-au chemat la un spriț, dar după jumătate de oră au venit doi în casă, erau mascați. Au zis că sunt poliția și să scotem drogurile. Eu stăteam cu spatele, m-au pus pe burtă și m-au încătușat de mâna dreaptă. De la mâna aceasta (stânga – n.r.) mi-a luat ceasul, de la mâna aceasta mi-a luat inelul şi aici mi-a pus cătuşa”, a relatat păgubitul. Era spune că era un inel de 15.000 de euro şi un ceas de colecție, valorând cam 30.000 de euro.

Mascaţii nu s-au atins însă şi de prietenii săi, povesteşte bărbatul, ceea ce i-a dat de bănuit. A sunat la poliţie abia la 20 de minute de la incident şi le-a povestit poliţiştilor că pe doi dintre cei cu care a petrecut i-a cunoscut în urmă cu patru ani, în Danemarca. De la oamenii legii a aflat, însă, că toţi cei implicaţi în jaf - atât mascaţii, cât şi prietenii săi - sunt certaţi cu legea.

Păgubitul a spus că vrea să mulțumească comandantului de poliție pentru că nu a mai văzut „o activitate așa activă”.

El spune că a plecat de 20 de ani din România și este fost model.

___________________________________

Falşii poliţişti - care au acționat în virtutea unui plan bine pus la punct - i-au luat cetățeanului danez un ceas de colecţie şi un inel de platină cu diamant, două obiecte extrem de valoroase.

Trei dintre cei cinci făptași o cunoșteau bine pe victimă și au atras-o într-o cursă. Aflat în România pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, cetățeanul danez a fost invitat în 3 ianuarie la o petrecere într-un imobil din sectorul 5. Aici, la un moment dat, au înscenat o descindere a poliției, sub pretextul unor percheziții pentru depistarea de substanțe interzise.

Doi mascați au pătruns în apartament, l-au pus la pământ pe cetățeanul danez, l-au încătușat și i-au sustras, prin violență, obiectele a căror valoare este estimată la 30.000 de euro.

Cetățeanul danez a sunat ulterior la 112 și a reclamat faptele la poliție. Victima are 40 de ani. Patru dintre bărbați au fost prinși după două zile, a precizat la Digi24 purtătorul de cuvânt al IGPR, Alexandru Nicolae.

Cercetările au arătat că toți cei cinci suspecți se întâlniseră cu o săptămână în urmă și stabiliseră detaliile planului - cetățeanul danez urma să fie invitat la o petrecere unde să fie aduse substanțe interzise, iar doi dintre ei trebuiau să simuleze o descindere în forță a poliției.

Patru dintre cei cinci presupuși tâlhari au fost prinși și arestați preventiv pentru 29 de zile, iar cel de-al cincilea este căutat, pe numele lui fiind emis de asemenea, în lipsă, un mandat de arestare preventivă. Suspecții au între 22 și 43 de ani și riscă până la 15 ani închisoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției, cele două obiecte de valoare nu au fost încă recuperate. Ele ar fi fost amanetate, dar asupra suspecților nu au fost găsite sume mari de bani.

Cum s-au petrecut faptele

În dimineața zilei de 30 decembrie 2012, cei cinci bărbaţi ar fi stabilit să deposedeze un cetăţean străin de un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie, informează un comunicat al Poliției.

Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecți, care de altfel îl cunoșteau pe cetățeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool și droguri. Ceilalţi doi urmau să folosească acest prilej pentru ca prin ameninţări şi violenţă, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale.

În baza acestui plan, suspecţii s-au întâlnit cu partea vătămată în ziua de joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus să consume droguri şi băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi arătat dispus să facă acest lucru, ba mai mult, le-ar fi înmânat un telefon mobil pe care suspecţii să-l valorifice, iar cu sumele de bani astfel obţinute să poată procura stupefiante.

Polițiștii bucureşteni au stabilit că doi dintre suspecți ar fi părăsit apartamentul în care avea loc întâlnirea și ar fi revenit după o jumătate de oră având asupra lor substanţele stupefiante, despre care au afirmat că le-au obţinut în schimbul telefonului mobil.

La puțin timp după sosirea acestora, în imobil au pătruns doi bărbaţi îmbrăcaţi în haine de culoare neagră, având fețele acoperite cu cagule. Aceştia şi-ar fi declinat calitatea de poliţişti, nefiind însă crezuţi de cetăţeanul străin, care a afirmat că persoanele mascate nu purtau însemne distinctive ale forţelor de poliţie.

Întrucât partea vătămată nu s-a suspus somaţiilor, suspecţii mascaţi au încercat să o imobilizeze, fără rezultat însă, reușind totuşi să-i sustragă inelul aflat pe un deget al mâinii drepte și ceasul de colecție pe care acesta îl avea asupra sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri