Sari la conținut
News Alert

Klaus Iohannis, după ce Ion Iliescu ar fi vorbit despre existenţa unor închisori ilegale ale CIA în România

 

„Ca preşedinte al României pot să vă spun că nu deţin informaţii care să ateste faptul că pe teritoriul României ar fi existat închisori ilegale ale CIA. Ştiu, de asemenea, că Procuratura Generală a României cercetează aceste lucruri, nu a fost dat încă un verdict. Iar în urmă cu câţiva ani a existat o anchetă a Senatului, iar rezultatul a fost negativ", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat, într-un interviu acordat postului german de televiziune ARD, despre închisorile CIA din România, notează Mediafax.

La observaţia cu fostul preşedinte Ion Iliescu şi consilierul său pe teme de securitate au recunoscut existenţa unei închisori CIA în România, Iohannis a spus că a fost „o exprimare neclară”.

„A fost un mod exprimare greşit. M-am interesat după aceea (...) El (Iliescu, n.r.) a spus că şi-a dat acordul pentru un birou CIA. El există şi astăzi şi este un birou mic al CIA, unde cei de la CIA şi din serviciile noastre se întâlnesc, colaborează. Nu este vorba de o închisoare a CIA, e mai degrabă un centru de cooperare, deci complet diferit de ceea ce au înţeles unii. E păcat că exprimarea a fost cumva neclară şi s-a ajuns la această concluzie”, a afirmat preşedintele Iohannis.