Lider PDL: Traian Băsescu a cerut reducerea salariilor

Data publicării:
15122012 20m 20boureanu-38872

Vicepreşedintele Cristian Boureanu a fost cel care a adus în discuţie momentul când salariile bugetarilor au fost reduse cu 25 de procente. Acesta a susţinut că, potrivit înţelegerii cu FMI, Guvernul PDL ar fi trebuit să taie diferenţia salariile, însă unii miniştri nu şi-au asumat decizia.

„Reducerea salariilor cu 25 la sută s-a făcut pentru că, la momentul respectiv, nu am avut puterea deşi se dicutase din toamnă, de când trebuia făcut bugetul, inclusiv în BPN, să reducem salariile cu 10 la sută cum se discutase cu Fondul Monetar, iar decizia a fost luată sub presiunea domnului preşedinte Băsescu pentru că se ducea ţara de rapă. Aţentie, nu-l acuz, dar vedeţi cum se raportează. (...)”, a fost punctul de vedere al vicepreşedintelui PDL Cristian Boureanu.

Potrivit unor surse democrat-liberale mai mulţi lideri din teritoriu au criticat modul în care măsurile de austeritatea au fost comunicate oamenilor, acuzându-i pe unii dintre foştii miniştri că îşi afişau bunăstarea în timp ce le cereau cetăţenilor să strângă cureaua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri