MAE l-a chemat pe ambasadorul Iranului pentru a discuta cazul clericului care a murit în fața unui hotel bucureștean

Data actualizării: Data publicării:
sigla mae pe usa ministerului afacerilor externe interior cu umbra unui barbat
Ministerul Afacerilor Externe. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul de Externe l-a convocat, luni, pe ambasadorul Iranului, Morteza Aboutalebi, pentru a discuta cazul cetățeanului iranian Gholam Reza Mansouri, decedat vineri în București, în urma unei căderi de la un etaj superior al hotelului în care se afla.

„Cu acest prilej, MAE a transmis șefului misiunii diplomatice iraniene la București că speța cetățeanului iranian face obiectul unei anchete în desfășurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părții iraniene pe canale oficiale, imediat după finalizare.

În acest context, MAE român a exprimat surprinderea față de comunicatul de presă emis de MAE iranian la 21 iunie a.c., precum și față de declarațiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menționate.

Totodată, MAE a evidențiat deschiderea constantă a autorităților române de a răspunde solicitărilor autorităților iraniene cu privire la cazul cetățeanului iranian amintit anterior”, arată un comunicat al MAE.

Gholam Reza Mansouri a murit după ce a căzut pe geam dintr-o cameră aflată la un etaj superior al unui hotel din București, potrivit unui comunicat al Poliției București.

Bărbatul este urmărit în țara lui. Acesta a fost prins în România și pus sub control judiciar, până la luarea unei decizii în privința sa. Moartea lui Mansouri, cleric și fost magistrat iranian, este cu atât mai misterioasă, cu cât el era acuzat de torturarea unor jurnaliști și luare de mită în Iran.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri