Ministrul Dan Şova propune executarea silită a şoferilor prinşi fără rovinietă 

Data publicării:
rutier trafic mediafax

Ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură vine cu o propunere de pedepsire drastică a şoferilor prinşi fără rovinietă. Acestora le vor fi automat blocate toate conturile în cazul în care sunt prinşi de poliţişti că circulă pe drumurile naţionale fără rovinietă.

(Declaraţia făcută de Dan Şova)

„În momentul acesta, pentru amenzile din rovinieta care nu se achita, se merge pe linia proceselor şi a recuperărilor în instanţă. Noi avem acum o propunere care se află acum pe circuitul legislativ... O să vedem şi cu colegii de la Finanţe, pentru că la CNADNR de-a lungul ultimilor 3 ani s-au strâns peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate. Am propus ca aceste amenzi să treacă la Ministerul de Finanţe. Să vedem dacă o să fie de acord şi Ministerul de Finanţe”, a spus Dan Şova.

În ceea ce priveşte creşterea preţului rovinietei, Şova a precizat că această majorare se referă în special la vehiculele comerciale care tranzitează România, acolo unde tarifele sunt cele mai mici din UE.

"Rovinieta pe an creşte de 28 la 32 (Euro - n.r.), din câte am văzut propunerea care a venit de la CNADNR. Dar creşterea în general se referă la cei care au rovinietă pe 7 sau 10 zile. Asta nu se referă la cetăţenii români care au un autoturism proprietate personală, ci la creşterea rovinietei pentru vehiculele comerciale care tranzitează România, pentru că sunt tarife foarte mici în comparaţie cu orice alt stat UE", a spus Şova.

El a afirmat că proiectul privid modificarea preţurilor la roviniete se află în circuitul de avizare.

„Aş vrea să întreb şi unde se duc banii, care este circuitul banilor, nu am văzut baze de baze construite, interconectate între instituţii”, a declarat la Digi24 Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri