Nou incendiu în această dimineață în clădirea din București unde ieri au ars deșeuri și anvelope. Ce spune ministrul mediului

Data publicării:
deseuri giulesti

Un nou incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață la o clădire părăsită, plină de gunoaie și anvelope, unde flăcările au făcut prăpăd și vineri. Pompierii au intervenit cu două autospeciale și se luptă cu focul, care a cuprins o suprafață de 100 de metri pătrați.

Autorităţile bănuiesc că în clădire au fost aruncate chiar noaptea trecută alte gunoaie.

Vineri, flăcările au cuprins o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au fost chemaţi pentru a porni o anchetă privind deşeurile menajere aruncate în această clădire.

Ministrul interimar al mediului, Costel Alexe, a spus sâmbătă dimineața că nici în incendiul de vineri, nici în cel de sâmbătă nu au fost cauza pentru care cotele de poluare din București au fost depășite și de opt ori și prin urmare, nu aceste incendii au poluat aerul din București. „Sursa principală pentru poluarea din București o reprezintă traficul auto”, spune ministrul interimar al mediului. Costel Alexe a repetat că persistența poluării din București este o vină a Primăriei, pentru că nu a luat măsurile pe care și le-a asumat în Planul integrat pentru calitatea aerului și a anunțat că atât Primăria Generală, cât și cele de sectoare au fost amendate.

„Avem toleranță zero față de toți cei care depozitează ilegal deșeurile, incendiază deșeurile sau nu respectă reglementările legale în vigoare în ceea ce înseamnă protecția mediului”, a dat asigurări Costel Alexe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri