O ambulanță s-a răsturnat în Brașov. Șoferul consumase alcool

Data publicării:
ipj brasov ambulanta lovita
FOTO: IPJ Brașov

Două persoane au fost rănite marţi seara după ce ambulanţa în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ pe DN1 între localităţile Şercaia şi Mândra, şoferul având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu.

ipj brasov ambulanta lovita
O ambulanță s-a răsturnat după ce șoferul care a băut alcool a pierdut controlul / FOTO: IPJ Brașov

''Şoferul unei ambulanţe a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un parapet metalic, după care a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, asistenta şi pacientul din ambulanţă au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la spital de o altă ambulanţă, sosită la faţa locului. Pacientul aflat în ambulanţă a fost preluat din satul Vad şi se afla în drum spre Spitalul din Făgăraş. La testarea conducătorului ambulanţei din punctul de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,97 mg/l. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă'', potrivit sursei citate, scrie Agerpres.

Şoferul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru recoltarea de probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

În urma accidentului, la asistenta aflată în ambulanţă există suspiciune fractură claviculă stânga iar pacientul, un bărbat de 43 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral. Ambele persoane erau conştiente, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri