O tânără a murit în Bucegi, după ce s-a împiedicat și a căzut într-o prăpastie

Data publicării:
ambulanta salvamont prahova
O tânără de 24 de ani a murit în Bucegi, după ce s-a împiedicat și a căzut 200 de metri în gol pe Valea Jepilor Mici Foto: Facebook Salvamont Prahova

O tânără de 24 de ani a murit sâmbătă după ce s-a împiedicat și a alunecat 200 de metri în gol. Fata era din Neamț și se afla în drumeție pe Valea Jepilor Mici. Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a declarat la Digi24 că un bărbat care o însoțea pe tânără a intrat în șoc și a trebuit să fie transportat la spital.

Turista era echipată corespunzător, dar un moment de neatenție a dus la acest accident, care s-a  petrecut sâmbătă în jurul orei 15:00.

La locul tragediei au venit 12 salvatori de la Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova. Ei au scos victima din prăpastie, dar distanța pe care trebuia transportată era destul de mare și deja se lăsa noaptea. Mai întâi o vor duce la cabana Caraiman, apoi la Piatra Arsă și abia de acolo va putea fi preluată de o mașină de la Institutul Medico-Legal.

„Cel care era cu ea a intrat în stare de șoc și a trebuit să fie preluat de Ambulanță, pentru că acestea sunt situații cu mare încărcătură psihică, sunt situații deosebite care ne arată că tot timpul trebuie să fim atenți la ce se întâmplă pe munte. Trebuie să înțelegem că muntele este o zonă de risc și că oricând se poate întâmpla ceva, iar un moment de neatenție poate să transforme excursia pe care ne-o doream plăcută într-o tragedie”, a declarat la Digi24 Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România.

Întrebat cât de periculoasă este Valea Jepilor Mici, Sabin Cornoiu a spus că sunt momente când acest traseu este accesibil pentru foarte multă lume, chiar și cu cunoștințe minime în materie de drumeții montane, însă orice strop de ploaie care cade în această zonă face poteca din ce în ce mai grea. „Orice fulg de zăpadă, orice bucățică de gheață, orice tronson care poate fi afectat de schimbarea bruscă a vremii poate să transforme un traseu foarte accesibil într-unul foarte periculos. Starea sănătății necorespunzătoare, iarăși, poate să creeze probleme unora dintre cei care îl parcurg. Deci, nu putem spune că este un traseu dificil, ci în anumite condiții, dintr-un traseu accesibil devine un traseu foarte, foarte periculos”, a avertizat șeful Salvamont România.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri