Premierul cheamă Curtea Constituţională în apărarea deficitului bugetar

Data publicării:
ciocanel ccr

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că Guvernul intenționează să păstreze deficitul bugetar în limite rezonabile, în jurul a 2,8% din PIB, așa cum a fost aprobat de Parlament. Iar oricare măsură votată de Legislativ care va duce la depășirea plafonului va fi atacată la CCR dacă nu va avea indicată și sursa de finanțare.

„Vom fi clari şi fermi”, a spus premierul la postul public de televiziune, referindu-se la intenţia Guvernului de a păstra ţinta coordonatelor bugetare în relaţia cu legile votate de Parlament.

Prim-ministrul a explicat că deficitul bugetar, cu țintă de 2,8%, a fost asumat de Cabinetul său după ce a fost adoptat de Parlament și a fost stabilit de Guvernul precedent. El a precizat că Executivul condus de Victor Ponta a redus veniturile bugetare prin facilitățile pe care le-a acordat, cum au fost reducerea TVA și a anumitor impozite.

Cioloș a spus că și de-aici înainte va proceda ca în cazul pensiilor speciale. Concret, va solicita Curții Constituționale să se pronunțe în privința unor măsuri legislative adoptate de Parlament şi a căror aplicare implică depășirea deficitului bugetar. El a cerut Legislativului să menționeze, în cazul în care mai ia astfel de măsuri, și sursele de finanțare pentru acoperirea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri