Premierul Dacian Cioloș spune că nu a negociat cu partidele remanierea Guvernului și îi susține pe miniștrii Prună și Irimescu

Data publicării:
dacian ciolos - gov.ro

 Dacian Cioloș a răspuns, într-un interviu acordat televiziunii publice, nemulțumirii exprimate de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia ar fi trebuit să fie demiși ministrul Justiției, Raluca Prună, și cel al Agriculturii, Achim Irimescu, și nu cel al Educației, Adrian Curaj. „Deciziile le iau în funcție de performanțe”, a spus premierul, care a adăugat că o susține pe Raluca Prună la Ministerul Justiției și așteaptă progrese de la ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Premierul consideră că ministrul Justiției „își asumă cu curaj și responsabilitate” respectarea legii și asigură cadrul legislativ.

În privința ministrului Agriculturii, care s-a confruntat cu o moțiune simplă adoptată de Parlament la adresa activității sale, șeful Executivului a spus că a avut întârzieri în lanț la implementarea softului pentru domeniul pe care îl gestionează și la plata fondurilor pentru fermieri. Premierul a explicat că Irimescu a dorit întâi să se consulte cu reprezentanții fermierilor, pentru a stabili un cadru exact, însă acum subvențiile se aplică într-un ritm alert. Cioloș a arătat că asigurarea subvențiilor este realizată în proporție de 95%, fiind în urmă plata pentru creșterea animalelor. „Știe ce are de făcut. Mă interesează performanța, aștept să-mi comunice progrese”, a precizat premierul despre Achim Irimescu.

În privința demiterii lui Adrian Curaj din fruntea Educației, premierul a spus că, deși s-au făcut progrese în domeniul reformei, la CNATDCU au fost întârzieri. „Aș fi vrut să avem deja rezultate la CNATDCU”, a spus Cioloș, referindu-se la suspiciunile de plagiat înregistrate deja la Consiliu. Până acum, membrii Consiliului s-au pronunțat doar pe cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta. Nu s-au luat încă în discuție contestațiile depuse la adresa lucrărilor semnate de Gabriel Oprea, Robert Negoiță, Petre Tobă, Florin Pandele, Bogdan Licu, Mihai Stănișoară, Radu Lorena și Popescu Adela. Retragerea efectivă a titlului se consemnează de către ministrul Educației.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că „este foarte rău” dacă Adrian Curaj a fost schimbat pentru scandalul doctoratului plagiat al lui Victor Ponta. Noul ministru al Educației, Mircea Dumitru, care este membru în noua formulă a CNATDCU, s-a pronunțat încă de la apariția suspiciunii de plagiat a doctoratului fostului premier în cadrul comisiei de specialitate a Universității București, unde a fost rector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri