Premiile Oscar. Povestea plicurilor aurii şi a celebrei statuete

Data publicării:
2402 20statuie 20oscar-51250

Artiştii prezenţi la gala premiilor Oscar nu sunt singurele vedete. În clipele decernării trofeelor, atenţia tuturor se îndreaptă către plicul care conţine numele laureaţilor, dar şi către celebra statuetă. Fiecare dintre aceste obiecte are o poveste specială.Cele 24 de plicuri aurii au fost create special pentru cel mai mare eveniment de la Hollywood. Vor fi folosite doar câteva minute pe scenă, însă pentru crearea lor Academia Americană de Film a angajat un designer cu acte în regulă.

Plicul este unul dintre cele mai importante elemente ale spectacolului. Telespectatorii pot vedea doar exteriorul auriu şi poate o parte din cartonul cu numele câştigătorului. În interiorul plicului sunt desenate statuetele Oscar, pe un fond roşu.

Cartonul nu conţine doar numele câştigătorului, ci şi toate cuvintele pe care le au de rostit prezentatorii râvnitului trofeu. Sigiliul are sigla companiei Price Waterhouse Coopers, cea care monitorizează şi validează procesul de vot. Plicul este el însuşi un obiect de colecţie.

Nimic nu egalează însă celebra statuetă. Decernat în Cetatea Filmului, Oscarul prinde viaţă într-o fabrică din Chicago.

Statueta înfăţişează un cavaler cu o sabie care stă pe o rolă de film. Trofeul este turnat dintr-un aliaj numit Britannium. Statueta este scufundată pe rând în nichel, cupru, argint, iar în final este poleită cu un strat mai gros de aur, de 24 de carate. Tot procesul durează 10 zile. Înainte de a lua drumul Hollywood-ului, Oscarul este inspectat din cap până în picioare.

Numele câştigătorului este gravat ulterior, dar nimeni nu îl află până în noaptea decernării premiului. Statueta are în jur de 35 de centimetri înalţime, cântăreşte aproape 4 kilograme şi este cel mai râvnit trofeu din lumea filmului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri