Proteste de Ziua Naţională. Se pregătesc huiduieli pentru „penalii” prezenți la parade

Data actualizării: Data publicării:
parada2

Mai multe proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare, pentru vineri, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militară, dar şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, precum şi în Alba Iulia.

Primul protest este anunţat pentru ora 9:00, la Arcul de Triumf, sub titlul „Ne cerem ţara înapoi nextlevel”.

„A venit vremea să ne onorăm eroii. Să ne amintim sacrificiile soldaţilor noştri. Să onorăm, încă o dată, precum în fiecare seară în care am ieşit în stradă, drapelul naţiunii şi însemnătatea lui din istorie şi din conştiinţa ţării. A venit vremea să onorăm ţara. Va fi 1 Decembrie, ziua noastră a tuturor. NU VREM SA FIM CONDUSI DE HOȚI !!”, afirmă organizatorii.

Citește și ”Ce se ascunde în spatele mesajului SUA. Tillerson a aflat informații despre Dragnea chiar de la vârful PSD”

Aceştia fac un apel la participanţi să nu huiduie pe durata paradei: „Avem rugămintea ca pe toată durata paradei să NU huiduiţi sau să strigaţi sloganuri. Armata Română şi aliaţii săi merită salutul nostru de ONOARE. Dupa paradă, NE CEREM TARA INAPOI... #nextlevel !!”.

Tot la Arcul de Triumf, este anunţat un protest începând cu ora 10:00, sub titlul „Bucureşti: Fără politicieni penali la Parada Militară”.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din Bucureşti! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veţi fi huiduiţi de românii care muncesc pentru ţară! Voi aţi furat şi aţi distrus ţara! Voi veţi plăti!”, scriu organizatorii.

Parada militară de Ziua Naţională a României este programată să înceapă la ora 11:00.

La paradă va lua parte preşedintele Klaus Iohannis. Şi premierul Mihai Tudose a spus luni că va fi prezent la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Invitaţiile pentru oficialii care să asiste din zona de protocol la paradă au fost făcute de către Administraţia Prezidenţială. Spre deosebire de anul trecut, Klaus Iohannis le-a trimis de această dată invitaţii şi lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea atât la paradă, cât şi la recepţia care va avea loc seara la Cotroceni. Până acum, Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au anunţat că nu vor participa la recepţie. Despre prezenţa la parada militară, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor nu au spus nimic şi nici dacă ar urma să participe la alte evenimente organizate în ţară.

Tot pe 1 Decembrie mai este anunţat un nou protest în Piaţa Victoriei, de la ora 18:00, sub titlul „România moare”. De altfel, organizatorii, care spun că vor fi proteste în mai multe oraşe din ţară, au lansat şi site-ul romaniamoare.ro

„România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiţiei; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiţi pe criterii politice în funcţii, prin cei lipsiţi de competenţă şi moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnalişti, ong-uri sau de simpli cetăţeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituţiilor create cu eforturi uriaşe şi sacrificii ale populaţiei; ne mor bătrânii şi copiii lipsiţi de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiţi de educaţie; ne mor românii de dor, obligaţi să muncească în alte ţări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piaţa Victoriei precum şi în pieţele din toate oraşele ţării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂŢII ŞI PROSPERITĂŢII!”, este apelul organizatorilor.

Şi la Alba Iulia este anunţat un protest de la ora 12:00, sub titlul „Alba Iulia: Fără politicieni penali la Parada Militară”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri