Sari la conținut

Şase luni de aşteptare pentru programarea la examenul de permis

Şase luni de aşteptare pentru o simplă programare la examenul practic de conducere auto. Cozi de sute de oameni, ore întregi de aşteptare, ba chiar liste de acces la automatul pentru bonuri de ordine. Aşa arată activitatea la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto, din Braşov.

Primii oameni se aşază la coadă în toiul nopţii. Aşa se face că dimineaţă, la 8.30, la începerea programului, lista făcută la coadă e deja plină.

Serviciul se ocupă atât de înmatricularea vehiculelor, cât şi de examinarea scrisă şi practică a viitorilor şoferi şi de eliberarea permiselor auto. În prezent, funcţionarii de aici se ocupă cam de 180 de dosare de înmatriculare pe zi.

Conducerea serviciului a luat măsuri speciale, pentru a evita specula cu bonuri de ordine.

Corpul de Control al MAI verifică, acum, activitatea serviciului din Braşov. Iar soluţia urgentă pentru rezolvarea problemelor este angajarea unor funcţionari.

Marian Rasaliu, prefect de Braşov: „Vizavi de această deblocare, eu spun că, la nivelul Serviciului de Înmatriculări să poată fi deblocate toate cele cinci posturi”.

Cei cinci noi angajaţi ar putea să scurteze termenul de aşteptare pentru cetăţeni de la şase luni, la o lună şi jumătate şi să facă încă 300 de dosare de înmatriculare pe zi.