Surse: Un medic de la „Marius Nasta”, acuzat că a luat mită, a murit într-un accident de mașină pe DN1

Data actualizării: Data publicării:
370244294_2628625187289502_760274892017840103_n (1)
Foto: ISU

Un bărbat a murit, duminică dimineaţă, într-un accident rutier pe DN1, la Otopeni, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov. Potrivit surselor Digi24, ar fi vorba despre Cornel Petreanu, unul dintre medicii de la Spitalul Marius Nasta din București acuzați că luau mită.

„La data de 8 octombrie, în jurul orei 09:40, poliţiştii oraşului Otopeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din Otopeni şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a declarat decesul bărbatului respectiv", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, a fost anunţat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la faţa locului. Poliţiştii Serviciului Rutier efectuează cercetări în acest caz.

Sursele susțin că bărbatul care a murit este Cornel Petreanu, unul dintre medicii de la Spitalul Marius Nasta din București acuzați într-un dosar de luare de mită.

Medicul Cornel Petreanu de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” ar fi fost plasat sub control judiciar în dosarul deschis de procurori.

El și cu un alt medic inculpat, Cristian Paleru, sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri