Tariful pentru apă şi canalizare, majorat din martie în București

Data publicării:
apa 20nova-50997

„De la începutul lunii martie 2013, bucureştenii vor plăti cu 75 de bani/metru cub (TVA inclus) mai mult pentru serviciul de apă şi de canalizare. Ultima ajustare ordinară de tarif a fost aplicată în august 2010”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, după această majorare o familie va cheltui pentru plata facturii la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare 3,5% din venitul mediu lunar.

„Însă, până la sfârşitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (...), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23%, deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif. Această scădere este calculată fără a lua în calcul inflaţia şi alte ajustări extraordinare ale tarifului”, se mai arată în comunicat.

Apa Nova Bucureşti este controlată de compania franceză Veolia, iar în anul 2000 a concesionat serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti, pentru o perioadă de 25 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri