Tot mai mulţi sirieni se refugiază în România de teama războiului

Data publicării:
292768-refugiat-

În urmă cu câţiva ani, cetăţenii sirieni care solicitau să rămână în România erau foarte puţini, dar numărul lor a crescut odată cu izbucnirea conflictului armat în Siria. Acum, în Constanţa sunt 350 sirieni cărora li s-a acordat dreptul de şedere în România, adică o zecime din totalul străinilor care vor să se stabilească cu forme legale în oraşul de la malul mării.

Potrivit statisticilor, Siria se află printre primele ţări din care provin imigranţii, după Turcia şi Republica Moldova. Cei mai mulţi cer permis de scurtă şedere, pe motiv că sunt în România în interes de serviciu, la studii sau în vizită la alţi membri ai familiei. De la noi, pleacă spre alte state europene dezvoltate. 

Statele Unite şi aliaţii săi se pregătesc de o acţiune militară în Siria. Preşedintele american Barack Obama a dat asigurări că nu urmăreşte să-l răstoarne pe Bashar al-Assad de la putere. România va fi alături de aliaţii săi, potrivit unei declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu. Rusia, care rămâne de partea Damascului, a început deja să-şi repatrieze cetăţeni din Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri