Sari la conținut

Tramvaie și autobuze pictate de elevi și studenți

Voluntarii au vopsit mai întâi un tramvai roşu construit în 1959 şi adus în Iaşi în 2003, din Germania. Acum este albastru, iar pe laterale sunt pictate chipurile a 16 personalităţi ieşene din domeniul literaturii.

Silviu Teodor Stanciu, iniţiatorul proiectului, spune că „au fost dispuse pe tramvai în ordine cronologică, începând de la Costachi Negruzzi, de pe partea stângă, până Mihai Ursache, pe partea dreaptă. Portretele sunt însoţite de semnăturile acestor personalităţi.”

În proiect s-au implicat elevi şi studenţi care doresc să vadă o schimbare în oraşul lor.

Regia de transport din Iaşi este în insolvenţă pentru o datorie de aproape 200 de milioane de lei şi nu-şi permite să facă modernizări.

„Dacă punem la un autobuz o sumă medie de 100-150 de mii de euro, un autobuz mediu ca dotări şi la un tramvai între 1,5 şi 1,7 milioane de euro, vorbim de sute de milioane de euro”, spune Mihai Chirică, primar interimar Iaşi.

În parcul auto al regiei de transport sunt acum 260 de tramvaie şi autobuze vechi, toate aduse la mâna a doua din Germania sau primite ca donaţie din Elveţia. Până acum, voluntarii au vopsit pe exterior şi au reabilitat interioarele a cinci mijloace de transport în comun şi vor să recondiţioneze întreg parcul auto al regiei de transport.

Pe aceeași temă