Un copil de un an care cântărea patru kilograme şi era crescut într-un grajd a murit de foame

Data publicării:
copil-5

Băieţelul locuia, împreună cu părinţii şi cu cei patru fraţi ai săi, cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani, într-un grajd dezafectat care a aparţinut fostului IAS Siliştea.

Părinţii copilului spun că sâmbătă au fost plecaţi, iar când s-au întors l-au găsit pe băieţel decedat.

Am fost în grajd de am muls vacile cu soţul, am fost la pâine şi când m-am întors îl găsise soţul meu mort. I-am dat să mănânce, cum să nu-i dau, dar între timp ce s-a întâmplat nu pot să ştiu”, a susţinut mama băieţelului.

Copilul a fost găsit decedat pe marginea patului, unde stătea alături de fratele său geamăn, în încăpere fiind şi ceilalţi trei fraţi.

Potrivit medicului Gina Ilie de la Serviciul de Medicină Legală din Brăila, copilul a murit de foame, fiind neglijat de părinţi.

Copilul cântărea doar patru kilograme, la un an şi patru luni, avea 58 de centimetri, era plin de fecale şi de paie. Moartea lui a fost provocată de insuficienţa organică, consecinţa malnutriţiei generate de lipsa de îngrijiri specifice şi necesare unui nou-născut. Avea insuficienţă pluriorganică, pe fondul malnutriţiei severe”, a precizat medicul Gina Ilie.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal.

Pe de altă parte, primarul comunei Siliştea, unde trăia familia, spune că părinţii au fost ajutaţi în permanenţă de primărie şi au fost făcute „anchete sociale sistematice”, dar că asistentul social care trebuia să anunţe DGASPC în acest caz nu a mai putut ajunge la serviciu câteva zile din cauza zăpezii, astfel că s-a întârziat anunţarea autorităţilor pentru protecţia copilului.

Edilul a mai spus că familia copilului mort de foame avea un venit lunar de 1.400 de lei, însă banii erau cheltuiţi pe cafea şi ţigări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri