Un german îndrăgostit de Cluj. Omul de afaceri a convins și alți investitori să vină în România

Data publicării:
neamt cluj

Ludger Thol a venit în Cluj-Napoca în urmă cu un deceniu, în timp ce era angajat al unei firme germane. S-a îndrăgostit însă de oraş şi a rămas să lucreze aici.

„Oraşul arăta altfel, erau multe magazine, niciun mall nu exista, dar această atmosferă s-a schimbat în 10 ani şi Clujul este acum, din punctul meu de vedere, un oraş modern ca orice alt oraş mare din Europa sau din vestul Europei”, spune el.

Firma lui are în mare parte clienţi germani, oameni pentru care compania proiectează şi construieşte la cheie, hale industriale şi birouri.

„Noi aducem firme germane şi angajaţii mei sunt doar români, nu am adus personal din Germania”, spune Ludger Thol.

Gicu Cobuţ este unul dintre inginerii din firma germanului şi recunoaşte că lucrul alături de un manager neamţ i-a adus numai avantaje. Mai mult, firma plăteşte şi cursuri de limba germană pentru angajaţi.

Este foarte interesat să investească în oameni, eu când am venit la interviu nu ştiam nici bitte ce înseamnă şi m-am dus acasă să caut în dicţionar şi de asemenea am participat la multe cursuri de pregătire şi de dezvoltare profesională”, spune el.

Şi pentru că i-a plăcut în România, spune că a convins şi alţi investitori germani să vină aici.

„Când vorbim despre piaţa din Cluj şi din zona Clujului vorbim de investitori germani sau de capital german şi management românesc. În clubul oamenilor de afaceri germani din Transilvania de Nord sunt 111 firme membre, 95% cu management german, 5% cu capital german şi management românesc”, spune Iulia Negrea, administratorul Clubului Oamenilor de Afaceri Germani.

Numărul angajaţilor în firme germane din această regiune a ţării depăşeşte 5.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri