V. Ponta: Pe moldoveni îi putem ajuta cu lucruri concrete, nu cu declarații după o ciocnire de pahare cu Voronin

Data publicării:
ponta guvern gov-27.ro

Victor Ponta a comentat declarațiile de ieri ale președintelui, care a spus că al treilea proiect fundamental al României trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

„Dacă s-ar dori de către toți de acolo, evident românii, aș vota pentru. Lucrurile nu sunt în această fază, din păcate declarația lui după 9 ani când nu a făcut nimic pentru R. Moldova, e un semn să mai dreagă busuiocul pe finalul mandatului, cel mai important lucru pe care îl poate face România e să îi sprijine în procesul de integrare europeană, să facem lucruri concrete, gazoduct, pod, linie de autostradă, întărirea colaborăriii educaționale, culturale, apoi lucrurile vor veni de la sine. După ce ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri, să vii în al zecelea an să îngrași porcul înainte de Crăciun nu e serioasă treaba, ar putea da apă la moară chiar Partidului Comuniștilor. Pe moldoveni îi putem ajuta respectându-i, făcând lucruri concrete, nu cu declarații după o ciocnire de pahare cu Voronin să te trezești în ultimul an să vorbești despre unire”, a spus premierul.

„Moldovenii nu vor să vină cineva să îi ia. Au nevoie de un partener, de respect în România. Eu am fost alături de premierul Leancă la inagurarea lucrărilor pe gazoduct, am fost alături de el la Bruxelles, pentru a discuta despre lucrări de infarstructură și pentru momentul privind eliminarea vizelor. Vom face și noi mai mult pentru facilitarea accesului moldovenilor în România și Europa. Apreciez că R. Moldova ne dă exemple de seriozitate, la Vilnius merge premierul, adică cel care chiar face treaba, nu cineva care să dea declarații de final de mandat”, a adăugat el.

„Vorbesc despre imaginile date de toate televiziunile și care ne-au rămas în minte, prietenia dintre Băsescu și Voronin. Nu poate nimeni contesta”, a subliniat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri