V. Ponta s-a întâlnit cu congresmenii americani. Niciun termen clar pentru eliminarea vizelor

Data publicării:
congres america FB ponta

Actualizare 22:23 Vizita în capitala Statelor Unite ale Americii s-a încheiat fără nicio misiune clară în privința vizelor, a transmis corespondentul Digi24 la Washington, Cătălin Bălan. Din declarațiile de după întâlnire reiese că nu există niciun termen clar privind eliminarea vizelor. 


Potrivit corespondentului Digi24 la Washington, Cătălin Bălan, până în acest moment românii nu au primit nicio veste bună privind vizele. Subiectul ar putea fi reluat în discuție peste aproximativ jumătate de oră, la Congresul American.

Din informații neoficiale, decizia nu ține de Congres, ci de Ambasada SUA la București. Rata de respingere a dosarelor pentru vizele în Statele Unite este foarte mare din cauză că America consideră că gradul de securitate din România este foarte scăzut.

Am o întâlnire cu o parte dintre congresmanii care sunt direct implicaţi în elaborarea acestui proiect. Mi-a fost confirmată participarea preşedintelui Comisiei Juridice, comisia care are în acest moment proiectul, şi sper că argumentele pe care le vom prezenta să ne ajute”, a scris Victor Ponta în cursul zilei de miercuri pe pagina sa de Facebook.

 

Premierul Victor Ponta a fost primit marţi, la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie al cărei principal subiect este Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări.

Întrebat ieri, dacă la întâlnirea cu Joe Biden a discutat tema vizelor, Victor Ponta a răspuns că vicepreşedintele nu se ocupă de acest subiect. Mai mult, premierul român a afirmat că România nu face lobby.

Premierul se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

Ponta a precizat că miercuri va discuta şi cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri